Suomalaisen kuolemantutkimuksen seuran lyhytelokuvakilpailu 15.4.2021-31.8.2021. Osallistu ja voita!

Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry. (SKTS) järjestää 10-vuotis juhlavuoden kunniaksi valtakunnallisen lyhytelokuvakilpailun.

Kilpailun pääteema on kuolema. Kilpailun pääteemaa on avattu neljän eri alateeman avulla. Elokuvasi voi liittyä mihin tahansa niistä tai useampaan eri alateemaan. Alateemat ovat kuolema, henkilökohtainen kuolema, kuolema suomalaisessa yhteiskunnassa, kuolemantutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Elokuvassa voi myös esimerkiksi tarkastella kuoleman historiaa ja/tai sitä, millainen on kuolema ja sen rooli tämän päivän yhteiskunnassa. Millaiset kuolemaan liittyvät asiat ovat esillä ja mistä aiheista keskustellaan? Näkökulma voi keskittyä myös kuolemantutkimuksen ja sen yhteiskunnalisen roolin avaamiseen: miksi kuolemaa on tärkeä tutkia, kuka sitä tutkii ja millä alalla? Mistä tutkimusta tarvittaisiin vielä lisää?

Elokuvan tyylilaji on vapaa. Elokuva voi siis olla dokumentti, animaatio, draama, toiminta, jännitys, komedia tai vaikkapa runollinen elokuva. Musiikkivideoita emme tällä kertaa etsi kilpailuun mukaan.

SKTS:n hallitus valitsee kialpailun voittajan. Voittosumma on 300 euroa. Lisäksi jaetaan kunniamaininta (100 euroa). Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan 200 eurolla. Voittajat palkitaan SKTS 10-vuotis juhlaseminaarissa 26.10.2021.

Käy tutustumassa kilpailuun ja sääntöihin tarkemmin osoitteessa: https://sites.google.com/view/skts-elokuvakilpailu/etusivu?fbclid=IwAR34WcKfGJbOUYigMwqmpJajsfvRtCBi8NMg-fYMGF3eGRRMEHKwHiGsCpU

Skip to content