SKTS:n lyhytelokuvakilpailun voittaja on ”Kuolemisesta”!

SKTS:n hallitus valitsi lyhytelokuvakilpailun voittajaksi Katja Niemen ohjaaman, käsikirjoittaman ja tuottaman ”Kuolemisesta”! Dokumentaarisessa elokuvassa näemme ”kertojan” äidin matkan saattohoitokodista krematorioon. Elokuvan ”kertoja” pohtii kuolemista ja ruumiin katoamista ja niiden vaikutusta arjessa. Elokuva on aiheeltaan ajankohtainen muistuttaen, kuinka lähellä kuolema on meitä ikään, aikaan ja paikkaan katsomatta. SKTS:n hallitukseen teki erityisen vaikutuksen ”kertojan” vierailu krematoriossa, jossa nähdään, miten ruumiin tuhkaaminen käytännössä tapahtuu ja miltä tuntuu käydä läpi läheisen ihmisen jäänteitä.

Onnittelut voittajaelokuvalle! ”Kuolemisesta” on mahdollista nähdä SKTS:n juhlaseminaarissa 26.10.2021! Lisätietoja seminaarin ohjelmasta ja ilmoittautumisesta on tulossa tällä viikolla!

Seuramme järjestämään lyhytelokuvakilpailuun tuli lopulta 15 upeaa elokuvaa, joissa kaikissa oli oma uniikki lähestymistapansa kuolemaan. Kilpailun teeman mukaisesti elokuvissa pohdittiin kuoleman herättämiä ajatuksia ja tunteita, kuolemaan liittyviä kokemuksia sekä kuoleman roolia tämän päivän yhteiskunnassa. Elokuvien tyylilajit olivat myös vaihtelevia: saimme kilpailuun mukaan niin animaatioita, taide-, toiminta-, komedia- ja -draamaelokuvia, kuin myös dokumentteja sekä runollisia kerrontaelokuvia. Kiitos vielä kerran kaikille lyhytelokuvakilpailuumme osallistuneille!

Skip to content