CFP SKTS:n syysseminaariin ”Kuolema nyt – ajankohtainen tutkimus ja taide” on avoinna!

SKTS:n syysseminaarin ”Kuolema nyt – ajankohtainen tutkimus ja taide” CFP on auki! Nyt kaikki tieteentekijät sekä alan ammattilaiset esittelemään ajankohtaista tutkimusta ja projekteja. Kokoontukaamme yhteen katsomaan, miltä näyttää kuoleman tutkimus 2020-luvulla!
 
Aika ja paikka: 13.10.2023, klo 8-17, Tieteiden talo, Helsinki
Aihe: Kuolema nyt – ajankohtainen tutkimus ja taide
Keynote-puhuja julkaistaan myöhemmin
 
2020-luvulla kuolema on noussut maailmanlaajuisesti ajankohtaiseksi keskustelunaiheeksi. Vuosikymmenen alussa maailma joutui COVID19-pandemian koettelemaksi ja vuonna 2022 Venäjä aloitti yhä edelleen jatkuvan brutaalin hyökkäyssotansa Ukrainassa. Myös ilmastonmuutos puhuttaa monia, kun sään ääri-ilmiöt lisääntyvät ja maailmanlaajuinen luontokato ja ekokatastrofi vaikuttavat kaikkien arkeen. Uusien teknologioiden, kuten tekoälypohjaisten chatbottien, vaikutus yksilöiden ja yhteisöjen kuolemasuhteeseen tulevaisuudessa myös herättää paljon kysymyksiä. Voiko keskusteleva tekoäly lohduttaa läheisen menetyksestä aiheutunutta surua? Entä kenen vastuulla ovat tekoälyn aiheuttamat kuolemat?
 
Edellä mainitut kuoleman ilmiöt ovat vain muutamia esimerkkejä, jotka ovat saaneet monet jälleen pohtimaan vakavasti omaa suhtautumistaan kuolemaan 2020-luvulla. Mitkä muut kuolemaan liittyvät aiheet puhuttelevat tutkimuksissa ja taiteissa tällä hetkellä ja kenties tulevaisuudessa? Miltä näyttäytyy kuoleman historiantutkimus 2020-luvulla? Miten näitä lukuisia kuoleman ilmiöitä voidaan lähestyä tieteen tai taitein keinoin?
 
Mikäli oma tutkimuksesi tai taideprojektisi käsittelee kuolemaan liittyviä teemoja, niin tule esittelemään sitä sekä verkostoitumaan SKTS:n syysseminaariin! Seminaariin ovat tervetulleita kaikentasoiset tutkimukset, kuten opinnäytetyöt, väitöskirjat tai esimerkiksi niin laajemmat kuin pienemmätkin tutkimus- ja taideprojektit.
 
Lähetä maksimissaan 300 sanan abstrakti osoitteeseen skts.kuolemantutkimus@gmail.com viimeistään torstaihin 31.8.2023 mennessä. Liitä abstraktiin affiliaatio- ja yhteystietosi. Tieto hyväksymisestä lähetetään viimeistään keskiviikkona 13.9.2023.
 
SKTS:n syysseminaari järjestetään perjantaina 13.10.2023 Helsingissä Tieteiden talolla osoitteessa Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.
Seminaarin hinta SKTS:n jäseniltä on 10 euroa, muilta 25 euroa. Hinta sisältää lounaan.
Skip to content