Thanatos-verkkojulkaisu hakee päätoimittajaa ja toimitussihteeriä!

Haluatko edistää suomalaista kuolemantutkimusta? 

Thanatos hakee päätoimittajaa ja toimitussihteeriä vuosille 2024-2025.

Thanatos on vuodesta 2012 lähtien ilmestynyt kuolemantutkimuksen tieteellinen verkkolehti. Thanatosta julkaisee Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura. Thanatos on monitieteinen vapaan saatavuuden julkaisu ja ainoa kuolemantutkimukseen erikoistunut lehti Suomessa. Thanatos julkaisee vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, tieteellisiä katsauksia ja raportteja, ajankohtaispuheenvuoroja sekä kirja-arvioita. Thanatoksella on Julkaisufoorumin luokitus 1.Lehden sisältöön voi tutustua tarkemmin osoitteessa  https://journal.fi/thanatos. Lehti ilmestyy kerran vuodessa. Haemme vuoden 2024 alusta lähtien uutta päätoimittajaa sekä toimitussihteeriä. 

Päätoimittajan pätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto, kuolemantutkimuksen tuntemus, aktiivinen julkaisutoiminta sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Eduksi katsotaan aiempi toimiminen jonkin tieteellisen lehden toimituskunnassa tai päätoimittajana, open journal system (OJS)-järjestelmän tuntemus sekä kiinnostus edistää suomalaista ja kansainvälistä kuolemantutkimusta. Toimituksellisten tehtävien lisäksi päätoimittaja pitää yhteyttä Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuraan ja sen hallitukseen tiedottaen lehden julkaisuajankohdista ja toimituksellisesta tilanteesta.

Toimitussihteeri työskentelee päätoimittajan apuna sisällön muokkaamisessa ja julkaisemisessa. Hän viestii lehden edustajana kirjoittajien kanssa sekä toimituskunnan sisällä. Tehtävässä on mahdollisuus vaikuttaa lehden linjaan ja toimintaan. Tehtävä sopii erinomaisesti aloittelevalle väitöskirjatutkijalle tai vastaväitelleelle, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan sekä verkostoitua monitieteisellä tutkimusalalla.

Tehtäviä haetaan lähettämällä ansioluettelo sekä avoin hakemus, jossa kerrot motivaatiostasi ja osaamisestasi. Kerro hakemuksessasi myös, haetko molempiin tehtäviin vai vain toiseen. Tehtävistä ei makseta korvausta, mutta ne katsotaan tieteelliseksi ansioksi. Lähetä hakemuksesi 10.12. mennessä osoitteella skts.kuolemantutkimus@gmail.com.

Lisätietoja tehtävistä voi tiedustella SKTS:n hallitukselta sähköpostitse skts.kuolemantutkimus@gmail.com.

Skip to content